Mats Sundin

Mats Sundin, eller ”Sudden”, är en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare. Han spelade sammanlagt 18 säsonger i NHL, mellan åren 1990 och 2009, för lag som Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs och Vancouver Canucks. Han är den enda svenska spelaren som har gjort 500 mål i NHL, och en av bara 42 spelare totalt i NHL som har gjort 500 eller fler mål. Sundin är också legendarisk på grund av de framgångar han har haft tillsammans med det svenska landslaget i hockey. Han har vunnit tre VM-guld (år 1991, 1992 och 1998) och ett OS-guld (år 2006) med Tre Kronor, och i alla OS och VM han har deltagit i med landslaget har han varit lagets bästa poänggörare och målgörare.Mats_Sundin_in_feb_2015

Sundin föddes år 1971 i Bromma utanför Stockholm, och han visade tidigt prov på att han kunde bli en framgångsrik hockeyspelare. År 1986 var han till exempel med och vann TV-pucken för Stockholm, en hockeyturnering på ungdomssidan för distriktsförbundslag. Därefter gick han över till division 1, där han spelade en säsong för Nacka HK (som då låg näst högst i serien). Målet för Sundin då var att få en plats i Djurgården säsongen efter, vilket han också lyckades med. Under sin säsong med Djurgårdens IF var han med och tog hem ett SM-guld. Hans karriär som internationell hockeyspelare började samma år, då han år 1989, 19 år gammal, draftades till NHL. Han var den första europén någonsin som valdes som nummer ett i NHL-draften. År 1990 började han således att spela för Quebec Nordiques, trots att han bara ett år tidigare inte hade haft några som helst tankar på NHL, utan fokuserat på att komma med i Djurgården. Resten, som man säger, är historia.

En framgångsrik hockeyspelare som Mats Sundin tillbringar en stor del av sin tid inne i en ishall. Det gäller även om man spelar hockey på lägre nivå, eftersom man ändå tränar hockey flera gånger i veckan. När man är ledig från träningar och matcher kan det därför vara skönt att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. På Byggmax.se hittar du ett stort utbud av utemöbler, så att du och alla hockeyspelare kan njuta av så mycket tid som möjligt i solen.

news