Hockey för barn

Hockey är en idrott passande för barn och ungdomar. En lagsport där du får nya vänner och samtidigt får röra på dig. I hockey lär du dig att hantera skridskor, puck och klubba, allt medan du har roligt tillsammans med dina lagkamrater. Som barn får du möjlighet att spela tillsammans med både flickor och pojkar. Det finns gott om klubbar och föreningar ute i Sverige där barn kan lära sig att spela hockey, och kanske bli den nya Peter “Foppa” Forsberg eller Kim Martin. Sverige är ett framgångsrikt land i hockey där nya förmågor får chans att växa.

Alla är välkomna

många barn vill vara med på hockeyskola när Sölvesborgs anordnade detta under en augusti. Hockeyskolan var gratis, vilket gav en möjlighet för alla barn med ett intresse för hockey att få prova på denna lagsport. Alla var välkomna oavsett kön eller bakgrund vilket uppmuntrar hockeyn till att växa ännu mer som sport. Hela 50 stycken barn dök upp på hockeyskolan vilket var mer än arrangörerna hade förväntat sig. Detta visar att hockey är en sport som lockar många barn och unga. För den som inte hade egen utrustning fanns detta att låna vilket även det skapade en möjlighet för fler barn att få prova hockey.

Hockeyskola i hela landet

Alla hockeyklubbar i Sverige har möjlighet att söka till Tre Kronors Hockeyskola. Syftet med verksamheten är att lära barn att åka skridskor och hantera en klubba, men även att på ett lekfullt sätt lära sig att spela hockey tillsammans med andra. Hockeyskolan uppmuntrar till att alla ska få vara med och att även föräldrar till barnen ska vara engagerade och känna en samhörighet tillsammans med barnet och andra föräldrar. Att arrangera en hockeyskola för barn visar även upp sporten och ökar intresset för hockey bland barn och unga. Ett intresse som behövs om Sverige ska fortsätta vara en framstående hockeynation.

news