Svenska ishockeylandslaget

Ett av våra mest folkkära landslag är Tre Kronor, alltså ishockeylandslaget. Den svenska hockeyn är en fruktad motståndare oavsett opponent. Det svenska ishockeyförbundet har under många år utvecklat den svenska hockeyn till att idag vara en av de mest tongivande rösterna inom hockeyvärlden. Många talangfulla ungdomar har fostrats i den svenska hockeykulturen och med landslaget, för att fortsätta sin karriär och avsluta som legendarer, vissa med egna platser i “Hockey Hall of Fame”. Den svenska hockeyn har tagit världen med storm och vi har idag fler spelare i världens största ligor än vi någonsin har haft.

Legendariska triumfer från Tre Kronor

Det älskade svenska landslaget i hockey har bjudit på en hel del storheter genom årens lopp. Som enda nation harSweden Vintage Goalie Mask vi till exempel knipit de åtråvärda titlarna OS och VM-mästare under samma år. Det har blivit många guld, silver och brons på både VM och OS för vårt landslag under åren, och många klassiska bataljer att minnas för lång tid framöver. Vem kan glömma de unga Peter Forsberg och Mats Sundin som spelade Sverige till ett OS-guld 94 och slog då storfavoriten Kanade i en makalös straffuppvisning, där Peter Forsberg stal uppvisningen och läckert trixade in pucken bakom en bortgjort Kanadensisk målvakt. En otrolig seger som kommer att vara en svenskfavorit i många år framöver. Gillar du även lotto? Då är megalotto.com ett riktigt bra stopp för dig, där du hittar mycket information om både hockey och annan vadslagning som lottospel och annat, för att göra ditt sportintresse till ett nöje.

Svensk hockey briljerar

Vill du hänga med i vad som händer i hockeyn i Sverige? På vår sida hittar du mycket nyttig och intressant information om vad som händer just nu. läs nyheter om landslaget och ha koll på dina favoriter genom att besöka vår sida. Oavsett om du spelar själv eller bara är en beundrare av sporten är det svenska landslaget i hockey värt att beundra. De klassiska Tre Kronor som pryder matchstället är lånat av de kronor som finns på Stockholms slott. De klassiska kronorna som blivit fruktade märken för motståndare från alla hockeynationer i världen är ett extremt folkkärt lag i Sverige och deras unika spelstil har vunnit över alla stora nationer i världen. Hockeyförbundet och den svenska ungdomskulturen när det gäller idrott har mycket att svara för när det gäller framgångarna inom svensk hockey. Med ett oförtröttligt arbete har det arbetats för svenska framgångar av eldsjälar i föreningar i hela vårt land, för att utveckla den svenska hockeyn och utveckla talanger till stora fixstjärnor.

 

news