Nordiska spelare i NHL

I världens bästa hockeyliga NHL är det sedan gammalt vanligt att spelare från Norden och framför allt Sverige tar stor plats. Vi har haft många legender genom åren som har representerat de bästa lagen i denna liga. Återväxten ser bra ut inför framtiden och vi kanske får se nya legender som kan leva upp till arvet av till exempel Mats Sundin som anses vara en av de största någonsin. Vi ser även andra nordiska länder leverera i ligan, då till exempel den hyllade finska målvakten Christopher Gibson fortsätter i New York Islanders där han dominerar.

Följ våra nordiska hjältar i NHL

Även om svensk storhetstid inom ishockey, och kanske framför allt i NHL, var under 90-talet har vi fortfarande många spelare i världsklass som representerar Sverige. Ta till exempel Henrik Zetterberg, även kallad “Zäta”. Han ses som en legend i sin nuvarande hemstad Detroit, där han är kapten för laget Detroit Red Wings. Säsong efter säsong slår han poängrekord och det är svårt att se när hans framgång ska ta slut. Hans NHL-karriär började år 2002 när han fortfarande var tonåring. Redan första säsongen svarade han för hela 44 poäng. Zetterberg och andra svenska stjärnor är den största anledningen till att vi svenskar orkar sitta uppe på nätterna och följa NHL, trots 6 till 9 timmars tidsskillnad. Många investerar mycket pengar i sin TV, sitt ljudsystem och andra lyxprylar för att kunna följa hockeyn med bästa kvalitet och bekvämlighet. Varför inte ta det steget längre och skaffa ett passion spas pure repose som du kan se matcherna från?

Norden levererar alltid många stjärnor inom hockey

Som sagt verkar även återväxten vara god för svensk ishockey, både nationellt och internationellt. När generationen med Zetterberg och gänget i spetsen tackar för sig har vi många lovande talanger som kommer att ta över med bravur, var så säkra. Ta till exempel det senaste stjärnskottet på den svenska ishockeyhimlen, Dennis Rasmussen. Han föddes i Surahammar år 1990 och hade Västerås som moderklubb innan han flyttade till USA. Han började faktiskt inte i NHL direkt utan spelade så sent som fram till 2016 i ett så kallat “farmarlag”. Det motsvarar ett B-lag eller juniorlag i Sverige. Nyligen skrev han på för Chicago Blackhawks och ses av amerikansk press som en av de mest intressanta värvningarna inför säsongen. Dennis har dock inte glömt var han kom ifrån. Många ur lokalbefolkningen blev glada och överraskade då det svenska NHL-proffset Dennis Rasmussen besökte Smehallen för ett litet tag sedan och hälsade på knattarna i föreningen.

news