Barnhockey


Hur fungerar barnhockeyn i Sverige? Vad fokuserar man på, och vilka får spela? Vad behöver man tänka på om barnen vill börja spela hockey? Kan både flickor och pojkar börja i hockey? Dess frågor och en hel del annat får du svar på om du läser vidare!

Cartoon hockey playersDen svenska barnhockeyn

I Sverige satsar man mycket på barn- och ungdomsidrotten?. Man vet att det är viktigt för barn och unga att få röra på sig mycket, och att få vara en del av ett socialt sammanhang. Idrotten fyller många viktiga funktioner. Ishockey hör till en av de allra mest populära sporterna i Sverige. Det speglar sig även i barnidrotten, där många unga börjar spela tidigt. Svenska Ishockeyförbundet jobbar hårt för att kvalitén på barn- och ungdomsidrotten, med fokus på ishockeyn, ska vara hög. Barn- och ungdomsishockey vill verka för att alla ska ha chans att utvecklas. Verksamheten för de allra yngsta hockeyfantasterna heter Tre Kronors Hockeyskola.

Utrustning

Det är viktigt med bra utrustning för att skydda barnen mot skador. Barnen växer snabbt och därför kan det vara en god idé att köpa bra, begagnad utrustning. På outletsverige.se finns olika typer av kläder som man kan köpa prisvärt. Även om du kanske inte hittar just ishockeyutrustning till ditt barn där så kan det vara bra att hitta vardagskläderna till riktigt bra pris, för att få pengar över till den kostsamma hockeyutrustningen. Lämpliga skridskor som sitter bra är viktigt för att barnen ska hitta rätt känsla och känna sig trygga på isen. Ha tålamod till en början. Det kan vara svårt att åka skridskor först, men plötsligt släpper det och det är som barnet aldrig gjort något annat förut!

Christmas winterscene kids playing snowMålen med barnhockeyn

Det finns flera viktiga mål man jobbar med inom barnhockeyn. Först och främst vill man skapa en förenande känsla för sporten och mellan barn och föräldrar. Verksamheten ska vara lekfull och alla ska känna sig välkomna. Man vill locka allt fler både tjejer och killar att börja spela ishockey. Det allra viktigaste är att man vill skapa och stärka en glädje och trygghet för barnen, i sin aktivitet.

news